Proiectul 1 - VOLUNTARI IN ACTIUNE

OBIECTIV GENERAL

Imbunatăţirea calităţii vieţii copiilor/ tinerilor cu dizabilităţi  din comunitatea Carei prin pregatirea si implicarea activa a tinerilor voluntari.
In acest proiect am pornit de la ideea ca orice copil si tanar, sanatos sau bolnav, isi petrece majoritatea timpului jucandu-se sau socializand prin diverse metode. Jocul si integrarea/ socializarea reprezinta pentru copii si tineri o modalitate de a-si exprima proprile capacitati. Prin aceste metode de socializare, copilul/tanarul capata informatii despre lumea in care traieste, intra in contact cu oamenii si cu obiectele din mediul inconjurator si invata sa se orienteze in spatiu si timp. Putem spune ca socializarea si integrarea in comunitate sunt « munca si viata copilului / tanarului ». Daca in timpul acesta, copilul/ tanarul vine in contact cu alti copii sau adulti, jocul dobandeste un caracter social. Asa se petrece procesul de socializare si integrare in comunitate in copilarie.
Daca copilul nu intra in contact cu alti copii sau cu alte persoane decat membrii familiei, fenomenul de „integrare in comunitate” nu poate avea loc. Jocurile cu alti copii sau intalnirile cu alte familii sunt esentiale si pentru copiii cu handicap, intrucat le ofera sansa de a se juca si a cunoaste lumea, asa cum este. In aceste jocuri sunt necesare minim doua persoane care se joaca si comenteaza situatiile de joc (domino, puzzle cuburi, carti de joc, jocuri pe calculator, activitati distractive, etc.)...

Mai mult ...

Proiectul 2 - TABARA BOBALD

Va fi prima tabara organizata de asociatia Werdnig Hoffman in care tineri cu handicap, impreuna cu voluntarii si familia vor invata ca diferentele dintre ei sunt minime si impreuna intr-o societate incuziva viata poate fi frumoasa pentru toti! Scopul este o cat mai buna integrare in societate a persoanelor cu dizabilitati oferinduli-se un suport emotional si social pe toata perioada taberei.
Dorim sa realizam aceasta tabara deoarece am vrea ca persoanele cu dizabilitati sa reuseasca sa socializeze. Vrem ca prin aceasta tabara atat persoanele cu dizabilitati, parintii acestora si tinerii voluntari care sau alaturat scopului nostru, si anume acela de a lupta pentru drepturile si bunastarea persoanelor cu dizabilitati, sa socializeze cat mai bine. In aceste 4 zile cat va dura tabara vom incerca sa cuprindem activitati de socializare unde tinerii cu dizabilitati vor invata sa lucreze in grup impreuna cu voluntarii si familia, socializare in comunitate care va consta in iesiri, mers la cumparaturi, mers la muzeu, parcuri, activitati sportive, activitati culturale, concursuri pe diverse teme. In acelasi timp vom tiparii diverse materiale didactice cat si informative si totodata si imprimarea unor tricouri cu sigla asociatie pentru ca participantii sa ramana cu o amintire di aceasta tabara. Vom incerca ca prin activitatile noastre sa aducem un zambet pe chipul acelor tineri persoane cu dizabilitati, deoarece stim cat de placut poate fi o tabara unde reusesti sa socializezi cu diferite persoane pana atunci necunoscuti. Este o tabara de 4 zile in care toti pot invata unii de la altii, reprezinta o provocare pentru cei prezenti pentru a-si schimba mentalitatea, a se accepta pe sine si asumarea responsabilitatii in comunitate.  In ultima zi vom face si un foc de tabara.

Mai mult ...